Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Zo kies je gordijnen voor de badkamer

Algemeen 211 keer gelezen

Raambekleding kopen voor de badkamer mag best wat tijd en aandacht kosten. Hiermee kleed je deze ruimte immers net zo goed aan als de woonkamer. Als er een aangename sfeer in de badkamer heerst, dan breng je er graag tijd door. 

Bij het kopen van raambekleding voor de badkamer is het belangrijk om op drie dingen te letten. Raambekleding voor badkamers moet namelijk aan enkele belangrijke eisen voldoen. Zo moeten de gordijnen privacy bieden, lange tijd meegaan en gebruikt kunnen worden om het licht in de badkamer te regelen. Dit zijn vier ideeën om de ramen in de badkamer aan te kleden:

1. Vouwgordijnen
Vouwgordijnen zijn functioneel, praktisch en daarnaast ook esthetisch. Deze gordijnen stellen je in staat om het natuurlijke licht van buiten te controleren, zachtheid toe te voegen aan de harde oppervlakken van een badkamer en geluid te absorberen. De kleur- en patroonmogelijkheden zijn eindeloos, dus kies voor een stof met vergelijkbare kleuren als de kamer. Vergeet deze belangrijkste regel niet bij de keuze van de stoffen voor een vochtige en drukke ruimte zoals de badkamer: kies een stof die bestand is tegen meeldauw en die gemakkelijk vlekkeloos kan worden gereinigd.

2. Jaloezieën
Jaloezieën van polyester of PVC zijn stijlvol en ideaal voor badkamerramen omdat ze bestand zijn tegen de hoge vochtigheidsgraad van badkamers.

3. Rolgordijnen
Rolgordijnen zijn praktisch en kunnen licht doorlaten als je voor lichte en lichtdoorlatende stoffen kiest. Het beste koop je een rolgordijn dat bestand is tegen vocht.

4. Shutters
Shutters hebben een rustieke uitstraling en als ze van kunststof zijn, zullen ze niet kromtrekken of barsten in de badkamer. Ze geven je badkamer het cachet van sfeervolle villa’s langs de Middellandse zee. Ook geven ze je badkamer een chique uitstraling en een nette en afgewerkte look.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 19 uur geleden
Afbeelding
Probeer tennisdagen bij Tennisvereniging Giessenburg Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden