• Wijnmaker Bas Kon in zijn wijngaard in Goudriaan.
• Wijnmaker Bas Kon in zijn wijngaard in Goudriaan. Foto: Anne Marie Hoekstra

Duurzaam geproduceerde wijn uit Goudriaan te koop bij Symbiose

Algemeen 1.561 keer gelezen

NOORDELOOS • De duurzaam geproduceerde wijn van wijngaard Domein Oosteind in Goudriaan is sinds kort ook verkrijgbaar bij Symbiose, de biologische zelfbedieningswinkel in Noordeloos.

Wijnproducent Bas Kon heeft zich recent aangesloten bij het collectief van de Symbioseboeren, waartoe diverse biologische en duurzame agrariërs uit de regio behoren. Diverse wijnen van Kon vielen in de afgelopen jaren tijdens Nederlandse wijnkeuringen in de prijzen, zoals de witte Johanniter en de rode Cabernet.

Fulltime wijnboer
Kon werkte jarenlang als kwaliteitsmanager in de betonindustrie en was daarnaast parttime wijnproducent. De laatste jaren is hij fulltime wijnboer. Hij maakte zich het vak eigen door er veel over te lezen en workshops te volgen.

Diverse soorten
Wijngaard Domein Oosteind is gevestigd op de zuidzijde 85A , waar op 3000 vierkante meter verschillende rassen groeien, zoals de witte Johanniter (riesling) en Souvignier gris en de rode rassen Cabernet en Pinotin. Ook zijn er roséwijnen. Deze rassen zijn in Duitsland speciaal voor het Nederlandse klimaat ontwikkeld.

Duurzaam
De druiven van Domein Oosteind zijn goed bestand tegen schimmels, zodat geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. De Goudriaanse wijnproducent voert zowel de teelt als de vinificatie volledig in eigen beheer uit.

Voor meer informatie: www.domeinoosteind.nl en symbioseboeren.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden