Afbeelding

College VHL leest voor tijdens opening Nationale Voorleesdagen

Algemeen 282 keer gelezen

LEXMOND • Voorlezen aan jonge kinderen is leuk én belangrijk! Daarom maakte het college van B&W van Vijfheerenlanden op woensdag 22 januari tijd vrij voor het Nationale Voorleesontbijt in bibliotheken en peutergroepen in hun gemeente.

Zij lazen voor uit het Prentenboek van het Jaar, 'Moppereend' en openden daarmee de Nationale Voorleesdagen 2020. Op alle locaties gingen de peuters helemaal op in het verhaal, deden ze enthousiast mee en genoten ze van een hapje en een sapje.

Burgemeester Sjors Fröhlich las voor in de Bibliotheek Leerdam en wethouder Tirtsa Kamstra in de Bibliotheek Vianen. Wethouder Huib Zevenhuizen kwam naar Bibliotheekpunt Ameide en wethouder Christa Hendriksen naar Bibliotheekpunt Lexmond. Wethouder Cees Taal bezocht De Prenter in Vianen. Wethouder Maks van Middelkoop las voor bij Peuterclub De Zonnestraaltjes in Everdingen en secretaris Nanette van Ameijde bij Peuterclub De Zijderupsjes in Zijderveld.

Extra Voorleesontbijt in Leerdam
In de Bibliotheek Leerdam worden de Nationale Voorleesdagen ook afgesloten met een Voorleesontbijt, op zaterdag 1 februari van 9:00 tot 10:00 uur. Alle kinderen van 0 t/m 6 jaar zijn welkom om te komen luisteren en om te smullen van de gesponsorde broodjes van Bakkerij de Jager. Wie dan komt voorlezen, is nog een verrassing.

Cadeautje voor nieuwe leden
Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen tot en met 5 jaar die (gratis) lid worden van de Bibliotheek de Eend uit het verhaal als vingerpopje cadeau. Het voorleesfeest duurt tot en met 1 februari.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleesdagen.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Afbeelding
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden