Afbeelding
Foto: Ferry Verheij

IFFG's Nieuwjaarsspecial groot succes

Algemeen 164 keer gelezen

GORINCHEM • Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) trapte 2020 af op zondag 19 januari  in een  drukbezocht Theater Peeriscoop. De bezoekers kwamen vanuit Gorinchem en wijde omtrek.

Een aantal startten de dag met een volgeboekt filmontbijt in de nabijgelegen Bank van Noppes, voorafgaand aan de Argentijnse liefdevolle filmhit 'An Unexpected Love'. Daarna reisden de bezoekers af naar de Galapagos eilanden met de natuurdocumentaire 'Galapagos: Hope For The Future'.

De filmmaker Evert van den Bos leidde zelf de film in voor een volle zaal. Na afloop ging hij in gesprek met het publiek over de soms zware en lastige omstandigheden van het filmen op deze eilandengroep. Hij benadrukte het effect van toerisme op deze bijzondere flora en fauna van de eilanden en wat wetenschappers van de Charles Darwin Foundation betekenen voor het behoud hiervan en de toekomst.

Het IFFG programmeert naast het festival van 16 tot en met 19 april het hele jaar door bijzondere filmvertoningen. Houd voor updates en het programma de Facebookpagina en website www.iffg.nl in de gaten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden