Afbeelding

Kinderen leren veilig oversteken bij de Brede school in Ameide

Algemeen 368 keer gelezen

AMEIDE • Op maandag 20 januari om 13.30 uur leren de 300 leerlingen van de Brede school in Ameide hoe ze veilig kunnen oversteken bij het kruispunt met de Prinses Marijkeweg. Wethouder Huib Zevenhuizen verricht deze middag de opening van de nieuwe looproutes.

De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende zorgen over de verkeersveiligheid ontvangen van bewoners en het schoolbestuur. Aanleiding voor de gemeente om actie te ondernemen. Met deskundigen en het schoolbestuur zijn maatregelen afgesproken en doorgevoerd.

Maandag 20 januari en dinsdag 21 januari gaan de leerlingen met twee verkeersleerkrachten School op Seef de nieuwe maatregelen op het kruispunt met de Prinses Marijkeweg bij de school bespreken en uitproberen. De maatregelen zijn onder andere voetstapjes op de stoep om leerlingen aan te geven waar zij moeten oversteken en de bushalte is verplaatst.

Samenwerken in de regio
De gemeente Vijfheerenlanden werkt samen met haar regionale partners op het gebied van verkeersveiligheid: opgave 3 uit de Regionaal Maatschappelijke Agenda (RMA). Hierbij wordt gewerkt volgens het motto: 'Alblasserwaard-Vijfheerenlanden maak een punt van nul verkeersslachtoffers'. Voor meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden