• Corné tijdens de schaatstocht van vorig jaar.
• Corné tijdens de schaatstocht van vorig jaar.

Corné Versluis (17) schaatst de Weissensee voor Stichting Hartekind

Algemeen 652 keer gelezen

HOOGBLOKLAND • Corné Versluis (17) uit Hoogblokland gaat op vrijdag 24 januari voor de derde keer op de Weissensee schaatsen voor Stichting Hartekind. Zijn vader Ron kan dit keer door omstandigheden niet meedoen.

Vorig jaar schaatste Corné 112,5 kilometer. Ditmaal probeert hij de 150 kilometer te volbrengen.

Corné: "Dit doe ik ook om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind. Mijn elfjarige zusje Suze heeft een aangeboren hartafwijking. Ze heeft al meerdere open hartoperaties en katheterisaties gehad. Nu gaat het goed met haar."

"Het sponsorgeld wordt gebruikt voor onderzoek, zodat andere kinderen ook dezelfde kans krijgen als mijn zusje Suze", vervolgt Corné.

Iedere dag worden er gemiddeld vier kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking en ondergaan drie kinderen een open hartoperatie. Helaas komt er elke twee dagen een kind te overlijden. Corné: "Daarom wordt er ook onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het leven na een hartoperatie. Daar wil ik graag mijn best voor gaan doen."

Meehelpen in de missie van Corné kan door te sponsoren. Elke bijdrage is welkom. Dit kan via de website https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/ZUYdy25Nhn0/corne-versluis. Voor meer informatie: www.hartekind.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden