Afbeelding

'Opnieuw problemen met aanrijtijden ambulance'

Algemeen 1.640 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De politieke fractie van VHL Lokaal heeft bij het college van de gemeente Vijfheerenlanden in een reeks schriftelijke vragen opnieuw zijn zorgen geuit over problemen bij de aanrijtijden van de ambulances. In antwoord op eerdere vragen van de lokale partij (in juli 2019) gaf het college aan niet op de hoogte te zijn van de problematiek.

"Dat bevreemdt ons", schrijft raadslid John van der Velden. "Het college heeft zitting in het bestuur van de veiligheidsregio en dient dus bekend te zijn met deze problematiek."

Er is volgens Van der Velden inmiddels wel actie ondernomen door de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht (RAVU) op de lange termijn. "Maar op de korte termijn gebeurt er niets. Van het college hebben we totaal niets vernomen van enige actie. Het lijkt wel of de gemeente Vijfheerenlanden niets heeft in te brengen bij de Veiligheidsregio."

Dit wordt volgens Van der Velden opnieuw duidelijk door incidenten die in het najaar in de gemeente Vijfheerenlanden hebben plaatsgevonden. "In de week van 25 november 2019 hebben zich in Kedichem weer problemen voorgedaan voor wat betreft de aanrijtijden van ambulances en de inwoners maken zich hierover grote zorgen."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden