Afbeelding

Rechtstreekse busverbinding tussen Nieuw-Lekkerland en Dordrecht, meer bussen tussen Gorinchem en Utrecht

Algemeen 2.317 keer gelezen

REGIO • Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Qbuzz laat het bestaande netwerk grotendeels in stand en past enkele routes en reistijden aan. Opvallende verandering is de rechtstreekse busverbinding van het westen van Nieuw-Lekkerland naar Dordrecht.

Door infrastructurele veranderingen verbetert Qbuzz de route van stadsBuzz 4 op drie plekken. In Staart rijdt de bus in de wijk een aangepaste route, in Wielwijk wordt de route geoptimaliseerd, vooruitlopend op de woningbouwontwikkeling en recreatiegebied De Biesbosch krijgt vanaf april een nieuwe halte bij Sterrenwacht. Ook worden er betere overstapmogelijkheden gecreëerd op de treinen naar Rotterdam op diverse stadsBuzzlijnen.

Gorinchem
Het reizigersaantal van Gorinchem naar Utrecht is boven verwachting. Eerder dit jaar is het aantal ritten op snelBuzz 387 in de spits al uitgebreid. De frequentie wordt in de ochtend- en middagspits nu structureel verhoogd. In de ochtendspits richting Utrecht rijdt Qbuzz tot 8 keer per uur en in de middagspits vanaf Utrecht tot 6 keer per uur.

Om reizigers meer reismogelijkheden te bieden vanaf Utrecht, vertrekken snelBuzz 387 en 388 samen met U-OV lijn 85 en Brabantliner 400 en 401 vanaf perron C2.

Qbuzz sluit Gorinchem aan op het nachtnetwerk vanuit Rotterdam. Zo kan het uitgaanspubliek vanuit Rotterdam in de nacht van zaterdag op zondag veilig thuiskomen per bus.

Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk
Het westen van Nieuw-Lekkerland krijgt op schooldagen een rechtstreekse busverbinding met Dordrecht. StreekBuzz 93 rijdt vanaf Dordrecht via Nieuw-Lekkerland naar Kinderdijk en rijdt via Alblasserdam en Papendrecht als snelBuzz 316 terug naar Dordrecht.

Zwijndrecht
Qbuzz realiseert een aantal nieuwe verbindingen in Zwijndrecht met stadsBuzz 2. Het ziekenhuis vanuit Nederhoven wordt rechtstreeks bereikbaar en er ontstaat een snellere reismogelijkheid op snelBuzz 392 naar Rotterdam Lombardijen en Zuidplein. De overstap op R-net 488 richting Kralingse Zoom wordt prettiger.

MerwedeLingelijn
De dienstregeling voor komend jaar blijft ongewijzigd en de treinen worden omgebouwd in de R-net huisstijl. Qbuzz ziet hier een groeiend reizigersaantal en is met de provincie in gesprek om de capaciteit op dit traject structureel te vergroten. Dit zijn complexe processen die niet op korte termijn gerealiseerd zijn.

Voor meer informatie: www.qbuzz.nl/dmg/nieuwedienstregeling.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 13 uur geleden
• Clarine wil groene-schoolpleinlessen voor alle kinderen mogelijk maken.
Clarine Hofstee zoekt geld en extra groencoaches voor groene lessen Nieuws 17 uur geleden
• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Lekkerlandse juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden