Afbeelding
ingezonden mededeling

Op bezoek bij de kaasboerderij

Algemeen 2.014 keer gelezen

Kaas maken is ontzettend leuk! Zo leuk zelfs dat Booij Kaasmakers dit geluksmoment graag met iedereen deelt. Op hun boerderij in Streefkerk bieden zij daarom de mogelijkheid om rondleidingen, workshops en proeverijen te organiseren voor groepen.

Al generaties lang maakt de familie Booij kaas in de Alblasserwaard. Sinds de verbouwing van hun oude koeienstal in 2017 heeft de boerderij een nieuwe, grotere kaasmakerij, een eigen kaasopslag én een proeflokaal waar groepen ontvangen kunnen worden. Lijkt het je leuk om meer te weten over het ambacht van kaasmaken? Bij Booij Kaasmakers nemen ze je mee naar het hart van het bedrijf, waar de kaastobbe gevuld is en de huisgemaakte kazen liggen te rijpen. Tijdens deze rondleidingen krijg je natuurlijk ook kazen te proeven.

In de vernieuwde kaasmakerij worden nu ook workshops aangeboden; hier leer je hoe je bijvoorbeeld echte Goudse kaas maakt, of Paneer; een verse kaas op olie. In het proeflokaal worden regelmatig open proeverijen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld komende 30 november, dan verzorgt Booij Kaasmakers een kaas-biermasterclass met Tsjomme Zijlstra van de Kaapse Brouwers uit Rotterdam. Wil je zelf met een groep een proeverij boeken of wil je de ontvangstruimte gebruiken voor een andere groepsactiviteit of familiegelegenheid in combinatie met een lunch of uitgebreide kaasplank? Neem contact op via boerderij@booijkaasmakers.nl of kijk op www.booijkaasmakers.nl/bezoek-de-boerderij.

Booij Kaasmakers:
Middenpolderweg 63
2959 LB Streefkerk
www.booijkaasmakers.nl

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden