• Jannie van Andel bij haar expositie.
• Jannie van Andel bij haar expositie.

Nieuwe expositie in het streeknatuurcentrum

Algemeen 271 keer gelezen

PAPENDRECHT • Jannie van Andel exposeert vanaf 22 juni tot eind september schilderijen in streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht.

De natuur is haar inspiratie bron. De tentoongestelde werken betreffen vooral een breed scala aan dieren. De meeste dieren zijn realistisch afgebeeld. Ook zijn er werken bij  met een meer vrije of zelfs humoristische interpretatie van de werkelijkheid. Al met al geeft de expositie een fraai overzicht van het werk van deze amateur-schilderes.

Al jong had Jannie niet alleen veel plezier in tekenen, maar het ging haar ook makkelijk af. Dat kwam  goed te pas bij haar werk als peuter juf. Pas veel later is zij zich verder gaan ontwikkelen op het gebied  van schilderen

De eerste leerschool was de amateurschilderclub, de Baanbrekers in Hardinxveld-Giessendam. Na daar een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben, ontstond de wens meer de diepte in te gaan. Die wens werd, en wordt nog steeds, vervuld onder leiding van  de Sliedrechtse kunstschilderes Ina Hoogendoorn. Daardoor kwam haar werk in een betrekkelijk korte tijd  op een  hoger niveau, vooral ook door een betere beheersing van de techniek, welke  terug te vinden is in de geëxposeerde schilderijen.

Tot eind september zijn de openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden