• Stap & Trap gaat 29 mei van start.
• Stap & Trap gaat 29 mei van start. Foto: aangeleverd

Nieuwe onderdelen bij Vierdaagse Alblasserwaard

Algemeen 511 keer gelezen

REGIO • Stap & Trap en Den Hâneker organiseren vanaf 29 mei de Vierdaagse Alblasserwaard voor fietsers en wandelaars.

Al lopend en fietsend kunnen de deelnemers van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni niet alleen meer van de omgeving zien, maar vooral ook beleven. Bij het wandelen is er een keuze uit zes afstanden tussen de vijf en veertig kilometer voor wandelaars. De fietsers kunnen variëren van dertig tot tachtig kilometer per dag. De start en finish zijn in de grote tent die midden in Hoornaar staat. Elke dag is er na de fiets- of wandeltocht entertainment en tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Op zaterdag is er de Streekparade, waar streekproducten geproefd kunnen worden. Er zijn nog een aantal kramen te huur (meer info via Desiree Aantjes; desiree@denhaneker.nl).

Nieuw in 2019 is dat men nu vier dagen kan wandelen in plaats van drie. Ook is er een Family Proof route op donderdag voor de dertig kilometer fietsroute en de tien kilometer wandelroute (inclusief puzzeltocht). De fietsroute is voorzien van extra rustpunten – zoals Avonturenboerderij Molenwaard. Na het oplossen van diverse vragen onderweg krijgen deelnemers na afloop allemaal een 'versnapering' bij de finish. Ook is er een Sport Edition: dagelijks tachtig kilometer fietsen voor wielrenners (woensdag en vrijdag starten vanaf 17.00 uur - donderdag en zaterdag vanaf 13.00 uur. Verder komt men in actie voor de Hartstichting: een deel van het inschrijfgeld komt ten goede aan dit goede doel. Meer informatie en inschrijven: www.vierdaagsealblasserwaard.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden