Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

CDA Vijfheerenlanden stelt vragen over lachgasgebruik

Algemeen 412 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • CDA Vijfheerenlanden pleit voor een voorlichtingscampagne over de risico's van lachgas. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die de partij aan het college van B&W heeft gesteld.

Volgens het Trimbos Instituut is lachgas een partydrug in opkomst. Het is populair omdat het relatief goedkoop is én legaal verkrijgbaar. Gebruikers van lachgas ervaren na inhalatie een "kortdurende maar sterke roes", soms met hallucinaties. Het gas verlaat relatief snel het lichaam, maar mensen die het gebruiken hebben soms achteraf ook last van duizelingen, verwardheid en hoofdpijn. Er gaan daarom landelijk gezien steeds meer stemmen op voor een verkoopverbod.

Ook CDA Vijfheerenlanden maakt zich zorgen. En pleit daarom voor een preventieve aanpak. CDA-raadslid David Golverdingen: "Het is belangrijk om voorlichting te geven aan tieners via scholen, jongerenwerk en horeca over de risico's met betrekking tot lachgas en alcohol." De partij heeft over het onderwerp vragen gesteld aan het college van B&W. Zo wil het CDA weten of de gemeente zicht heeft op het lachgasgebruik van jongeren uit Vijfheerenlanden. En zo ja: of dit afwijkt van het landelijke beleid.

Daarnaast pleit de partij voor een gesprek met partners als de GGD, scholen, jongerenwerkers en horecagelegenheden om wellicht een gezamenlijke voorlichting of campagne over de risico's van lachgas op te tuigen. Verder willen de CDA-ers weten of de gemeente nog andere manieren ziet om het gebruik van lachgas in te perken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden