Afbeelding

Non-profit Koffiehuis De Overbuurman gaat van start in Brandwijk

Algemeen 1.702 keer gelezen

BRANDWIJK • In verenigingsgebouw De Overstap in Brandwijk gaat in september het nieuwe non-profit koffiehuis De Overbuurman van start. De opbrengst van de horeca-activiteiten is bestemd voor goede doelen wereldwijd.

Op het menu van De Overbuurman, dat gerund gaat worden door vrijwilligers, staan koffiespecialiteiten , thee-specials en dagverse baksels. Er komen ook een aantal vaste wekelijkse activiteiten, waar iedereen bij aan kan schuiven. Van 'breien met de buurvrouwen', mamacafé, huiswerkcafé en 'De Overbuurman Unplugged' tot 'multi-culti-crea-ochtenden' en spelletjesavonden.

'We willen met het koffiehuis een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Brandwijk en Molenaarsgraaf zich thuis voelen', melden de initiatiefnemers op de eigen Facebookpagina. 'Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het elke dag een klein feestje is om langs te gaan.'

Project
Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is De Overbuurman ook gefocust op 'delen ver weg': de horeca-opbrengst per maand komt namelijk voor honderd procent ten goede aan een project van 'dorpsgenoten ver weg'. 'Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken we door lokaal actief te zijn wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben.'

Voor de start in september zoekt De Overbuurman 'dorpsgenoten' (vrijwilligers), die mee willen werken aan onze missie om dagelijks die 'goede buur' te zijn. Er zijn een heel aantal functies beschikbaar, waaronder barista, gastheer, gastvrouw, koekenbakker, chef personeel en chef pand.
 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden