• Martijn van der Sande en Kees van Baalen.
• Martijn van der Sande en Kees van Baalen.

Martijn van der Sande wint PBS-prijsvraag

Algemeen 400 keer gelezen

GIESSENBURG • De elfjarige Marijn van der Sande heeft vorige week de PBD-prijsvraag gewonnen die in Giessenburg gehouden werd tijdens de Duurzaamheidsweek.

Een van de activiteiten was een actie tegen zwerfvuil. Gewapend met knijpertjes en vuilniszakken en getooid met veiligheidshesjes zwermde een groep van ruim vijftig bewoners, waaronder veel kinderen, uit over het dorp. Er werd een serieuze hoeveelheid zwerfafval opgeraapt. Aan het eind konden de kinderen nog meedoen aan de PBD-prijsvraag. In twaalf vragen werden de kinderen getoetst op hun kennis over afvalscheiding en specifiek welke afvalstromen  in de PBD-container mogen. Deze week werd bekend wie de winnaar geworden is: de elfjarige Marijn van der Sande.

Op woensdagmiddag bezocht Kees van Baalen, afvalcoach van reinigingsdienst Waardlanden, Marijn thuis om zijn prijs te overhandigen. "De vragen waren best lastig, want je hebt als enige alle antwoorden goed!", vertelde Kees, terwijl er handen werden geschud. De prijs is een cadeaubon voor een abonnement op een tijdschrift. Nieuwsgierig leest hij de lijst van mogelijkheden door. Welk abonnement hij uiteindelijk gaat kiezen is nu nog niet duidelijk. Maar ook die vraag zal hij vast goed gaan beantwoorden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden