Afbeelding

Wielercafé Lexmond: over realisten en fantasten

Sportt 629 keer gelezen

LEXMOND • De wielersport is een onuitputtelijke bron van prachtige verhalen. Een bron waaruit door twee totaal verschillende werelden wordt geput. Wat die werelden echter gemeen hebben is hun liefde voor de mooiste sport ter wereld.

De eerste wereld bestaat uit de wielermensen die de verhalen hebben gemaakt. De wielermensen met recht van spreken omdat ze succesvol zijn geweest. Die, om met wijlen Gerrie Knetemann te spreken, HET hebben meegemaakt.

Wat dat HET dan precies is, gaan ex-top renners Aart Vierhouten en Jacques Hanegraaf op vrijdag 5 april (aanvang 20.30) in Café de Gouden Leeuw te Lexmond tijdens het wielercafé voor u uit de doeken doen. De andere wereld bestaat uit de dromers, de mooi weer fietsers, de hemelbestormers die vooral leuk kunnen kwekken over de prestaties waarvan zij altijd hebben gedroomd. Helaas is het daar altijd bij gebleven. Die wereld wordt vertegenwoordigd door types als Bram van der Wal en Joost-Jan Kool. Totaal ongeschikt voor de sport, maar wel in staat een avond gezellig aan elkaar te kwekken.

Wielercafé Lexmond, vrijdag 5 april, aanvang 20.30 in de Gouden Leeuw te Lexmond.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden