Afbeelding
Foto: Gemeente Molenlanden

Mogelijk tweede groep 'Jij bent in beeld' in Arkel

Algemeen 1.028 keer gelezen

ARKEL • Als er voldoende deelnemers zijn, gaat er op 1 april een tweede groep in Arkel van start van 'Jij bent in beeld'. De eerste groep is vanaf januari al succesvol gestart in Arkel.

Veel inwoners uit Molenlanden hebben eerder via 'Jij bent in beeld' in Nieuw-Lekkerland de weg terug naar werk gevonden. Twee jaar geleden begon 'Jij bent in beeld' als pilot in Nieuw-Lekkerland. In groepen van ongeveer tien deelnemers vergroten zij de kans naar werk. Soms vrijwilligerswerk, maar vaak ook betaald.

'Jij bent in beeld' is een traject van tien weken in de gemeente Molenlanden waar mensen terecht kunnen die op zoek zijn naar een baan, vrijwilligerswerk of andere zinvolle activiteiten. Ze gaan aan de slag met trainingen, oefenen met werken,  stage lopen en talenten en kwaliteiten. Tot nu toe hebben al tien groepen deelgenomen aan de succesvolle training. Gemiddeld vindt tweederde van de deelnemers een plek naar betaald of onbetaald werk. Deelnemers, samenwerkende organisaties en de gemeente Molenlanden zijn enthousiast.  Zo enthousiast dat 'Jij bent in beeld' nu ook in Arkel succesvol van start is.

'Jij bent in beeld is een samenwerkingsproject tussen verschillende partijen Avres, UWV, vrijwilligersorganisaties en de gemeente Molenlanden. Het traject wordt afgesloten met een concreet plan waarmee deelnemers verder kunnen en zo mogelijk een passende plek kunnen vinden.

Wethouder Sociaal Domein Lizanne Lanser: "Super dat we met 'Jij bent in beeld' ook aan de slag zijn in Arkel en dat er bijna een tweede groep kan beginnen! Iedereen is enthousiast door de goede ervaringen die we inmiddels hebben opgedaan."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 3 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 4 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden