• Nel Hakkesteegt overhandigt Polderleven aan wethouder Arco Bikker
• Nel Hakkesteegt overhandigt Polderleven aan wethouder Arco Bikker

Uitreiking Polderleven tijdens startavond van Den Hâneker

Algemeen 815 keer gelezen

GIESSENBURG • De werkgroep Plattelandstoerisme en Streekproducten van Den Hâneker heeft maandagavond 11 maart het toeristisch seizoen geopend met onder andere de overhandiging van de toeristische gids 'Polderleven' aan wethouder Arco Bikker van Molenlanden.

Binnen Den Hâneker is er een collectief van meer dan 110 ondernemers dat zich bezighoudt met Plattelandstoerisme en Streekproducten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Aan het begin van het toeristisch seizoen komen de ondernemers bij elkaar voor een netwerkavond, waarbij dit jaar werd afgesloten met een rondleiding bij Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper in Giessenburg. Er was een hoofdrol weggelegd voor de overhandiging van de nieuwe uitgave van Polderleven 2019 door Nel Hakkesteegt aan wethouder Arco Bikker. Daarnaast is Nel zelf in het zonnetje gezet voor 17 jaar vrijwilligerswerk.

Wethouder Bikker sprak lovende woorden over de toeristische gids, de belangrijke rol van Den Hâneker en de toegevoegde waarde van de prachtige streek voor het toerisme en de recreatie.

Ook werd er een presentatie gegeven over de Vierdaagse Alblasserwaard, een initiatief vanuit Den Hâneker en Stap & Trap. Het terrein van de Fokveedag in Hoornaar zal van 29 mei tot en met 1 juni dé locatie zijn waar alle sportieve en recreatieve wandelaars en fietsers elkaar dit jaar kunnen ontmoeten en in actie kunnen komen voor de Hartstichting (een deel van het inschrijfgeld gaat dit jaar naar het goede doel). Dagelijks kunnen deelnemers maar liefst kiezen uit zes wandelafstanden en vier fietstafstanden, met als extra noviteit op donderdag de Family Proof route voor het hele gezin en de Sport Edition (4x80km voor wielrenners). Elke middag kan men nagenieten van een hapje en drankje inclusief entertainment. En op zaterdag zal de 7e Streekparade gehouden worden op hetzelfde terrein. Dit is gratis voor alle deelnemers van de Vierdaagse Alblasserwaard en geïnteresseerden uit de regio.

Polderleven online bekijken kan via www.denhaneker.nl.

Op de foto staat Nel Hakkesteegt met wethouder Arco Bikker.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden