Afbeelding

Handjehelpen nu ook aan de slag in Leerdam en Zederik

Algemeen 468 keer gelezen

ZEDERIK • Sinds vorig jaar ondersteunen Utrechtse MBO- en HBO stagiairs van Handjehelpen, kinderen en volwassenen met een beperking in Leerdam en Zederik.

Deze hulp ontvangen de mensen thuis. Het gaat bijvoorbeeld om personen met een verstandelijke, lichamelijke, psychiatrische beperking of gedragsproblemen. Ook bieden ze  steun  aan mantelzorgers. In sommige gevallen zullen de stagiairs samenwerken met SamenDoen of andere zorgorganisaties.

Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen bestaat in 2019 al veertig jaar en heeft veel ervaring met het inzetten van vrijwilligers en stagiairs en het begeleiden hiervan. Handjehelpen is al actief in Vianen en door de fusie met Vijfheerenlanden komen ook de gemeenten Leerdam en Zederik in beeld. Gemeente Leerdam was zich al aan het oriënteren op het inzetten van stagiairs in de informele zorg en vond in Handjehelpen de geschikte partner. De stagiairs zijn vanaf september 2018 gekoppeld aan hun hulpvragers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden