Afbeelding
Foto: 123rf.com

Duurzaam Graafstroom houdt informatiemarkt over energiebesparing

Algemeen 642 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • De werkgroep Duurzaam Graafstroom organiseert op maandag 4 februari in samenwerking met de gemeente Molenlanden en het Regionaal Energieloket speciaal voor alle inwoners van Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Brandwijk een Informatiebijeenkomst over energiebesparing en aardgasvrij wonen.

Wie benieuwd is hoeveel men op de energierekening kan besparen en een comfortabel en gezonde woning kan krijgen, of wie tips en adviezen wil hoe men dit kan doen, kan naar de informatiebijeenkomst komen. Er wordt ook informatie gegeven over hoe men kan overstappen naar gasloos en hoe de dorpen gezamenlijk energie willen gaan opwekken via zonnepanelen op andermans dak.

De informatiemarkt op 4 februari wordt gehouden in De Spil. Het programma start om 17.00 uur met een doorlopende markt met informatiestands. Tussen 18.45 en 19.15 uur is er een presentatie over 'Energieopwekking via zonnepanelen op andermans dak'. Om 19.15 uur start de inloop voor een presentatie van het Regionaal Energieloket. Om 19.30 uur is de officiële opening door een wethouder en de werkgroep Duurzaam Graafstroom. Daarna is om 19.45 uur de presentatie van het Regionaal Energieloket: 'Slim verduurzamen aan de hand van een helder stappenplan'. Er wordt een toelichting gegeven op de uitgevoerde energiescans en het aanbod van lokale bedrijven. Van 20.45 tot 21.15 uur is er opnieuw een presentatie over 'Energieopwekking via zonnepanelen op andermans dak'. Vanaf 20.45 uur is er een borrel en een vervolg van de informatiemarkt. De avond duurt tot 21.30 uur.

Het volledige programma en deelnemers staan op: www.duurzaamgraafstroom.nl/informatiemarkt. Voor meer informatie over de collectieve energieopwekking zie www.graaf-stroom.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden