Afbeelding

Ruim 20.000 euro schade door jaarwisseling in Vijfheerenlanden

Algemeen 652 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De totale schade aan gemeentelijke eigendommen in Vijfheerenlanden tijdens de afgelopen jaarwisseling bedraagt 20.215 euro. Dit is 2.000 euro meer als vorig jaar in de afzonderlijke gemeenten. 

De gemeente heeft dit jaar preventief bijgedragen aan New Years Eve in Gorinchem. Het ging hierbij onder andere om de kosten van busvervoer van de jongeren uit de gemeenten Leerdam en Zederik naar dit feest. Door dit evenement was er voor jongeren uit de regio gedurende de hele jaarwisseling op één locatie een feest. De deelnemende gemeenten evalueren de impact van deze experimentele aanpak en of het voor herhaling vatbaar is. 

Burgemeester Jan Pieter Lokker over de schade aan gemeentelijke eigendom tijdens de oud- en nieuwviering: "Elke euro die we uitgeven aan schade is er één teveel en kunnen we honderd keer beter besteden aan activiteiten die er wel toe doen in Vijfheerenlanden. Daarom hebben we dit jaar bewust ook ingezet op preventie om schade te voorkomen."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Afbeelding
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden