Afbeelding

Kadeversterking Giessen in Noordeloos start in januari

Algemeen 723 keer gelezen

NOORDELOOS • Met het onthullen van het bouwbord hebben bewoners, de gemeente Giessenlanden en Waterschap Rivierenland maandagavond de kadeversterking van een deel van de Giessen in Noordeloos gestart.

De onthulling werd gedaan tijdens een informatie- en startbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden. Op de goedbezochte avond gaf de aannemer een toelichting op het werk dat in januari in uitvoering gaat

Het kadegebied, over een lengte van 500 meter langs de westkant van de Giessen bij Noordeloos, is niet stabiel of niet hoog genoeg meer. Daarnaast staan langs dit traject bomen die erg groot zijn geworden of zelfs scheef staan. Een aantal betonnen keerwanden brokkelt af. Kadeversterkingen zijn daarom nodig om een risico op kadedoorbraak of -overstroming te voorkomen. Het kadegebied betreft 250 meter onverharde kade links van de Slotbrug (privé-eigendom) en 250 meter kade rechts van de Slotbrug, langs het Laantje (eigendom waterschap).

De werkzaamheden voor de kadeversterking worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Wallaard uit Noordeloos. Gedurende een gedeelte van 2019 zal de Giessen gestremd zijn door werkzaamheden aan de kade. Meer informatie over het project is te vinden op www.waterschaprivierenland.nl/giessennoordeloos.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden