Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Politiek reageert teleurgesteld op rapport Bureau Over Morgen over plan De Hoeken

Algemeen 927 keer gelezen

HOORNAAR • Teleurgesteld. Dat is de eerste reactie van Bram Visser (VVD), die in juli de motie inbracht om voor- en tegenstanders van plan De Hoeken aan tafel te brengen.

"In plaats van ze dichter bij elkaar te brengen, zijn de posities eerder verhard. Voordat we de motie indienden kregen we van beide kanten een 'ja' op de vraag of ze wilden bewegen. Dan is deze uitkomst heel jammer. Er is nu nog steeds een blokkade. De betrokkenen zullen goed in de spiegel moeten kijken en ook wijzelf zullen de hand in eigen boezem steken. Wij willen het nu even laten beklijven; de Molenlandse raad zal er uiteindelijk een knoop over doorhakken."

Aart Schalk (ChristenUnie) laat via Twitter weten geen hoge hoed op te hebben van Over Morgen: 'Wie betaalt, bepaalt. Onderzoeksbureau papegaait wethouder na en vice versa.' En Eric Spaans (PvdA Molenwaard): 'Bagger rapport. Is nog te vriendelijk uitgedrukt.'

Geproefd
Cees de Jong (CDA) noemt het een gemiste kans en wijst daarbij ook naar Bureau Over Morgen. "Het rapport levert een ander resultaat op dan waarin we in de motie om hebben gevraagd. We hebben echt geproefd dat er bij de partijen de wil was om dit overlegproces in te gaan. Blijkbaar is er niet de setting gecreëerd waarin de beweging die er was, benut kon worden. Er zijn meer dan 1100 handtekeningen opgehaald. Met de scherpe kritiek op Binnenstebuiten diskwalificeer je zo een grote groep mensen. Zo kennen wij de inwoners van Hoornaar niet."
 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden