• In De Spil te Bleskensgraaf vond eerder dit jaar een informatieavond over de verspreiding van PFOA in de streek plaats.
• In De Spil te Bleskensgraaf vond eerder dit jaar een informatieavond over de verspreiding van PFOA in de streek plaats. Foto: Geurt Mouthaan

Giessenlanden en Molenwaard gaan gesprek over PFOA en GenX aan met Chemours/DuPont

Algemeen 651 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De gemeenten Molenwaard en Giessenlanden gaan nog voor het einde van het jaar het gesprek aan met Chemours/DuPont in Dordrecht.

De gemeentebesturen stelden enkele maanden geleden de Dordtse bedrijven aansprakelijk voor de directe en indirecte schade van PFOA en GenX. In de brief stond ook een uitnodiging om over de gevolgen van de verspreiding van PFOA en GenX in de twee gemeenten het gesprek aan te gaan. Begin november meldden de gemeenten nog dat Chemours/DuPont de uitnodiging had afgewezen.

'De colleges kunnen deze weigerachtige houding niet rijmen met de uitspraak van Chemours/DuPont dat zij goed contact willen onderhouden met de omgeving en met haar ambitie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen', reageerden Giessenlanden en Molenwaard toen. De afgelopen weken heeft het aandringen op overleg toch zijn vruchten afgeworpen en op korte termijn gaan de bedrijven en de gemeenten om tafel.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden