Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Basiscursus Bijenhouden in 2019

Algemeen 483 keer gelezen

OTTOLAND • Wegens groot succes organiseert Bijenvereniging Gorinchem en Omstreken  opnieuw een beginnerscursus bijenhouden.

De cursus is bedoelt voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende hobby en altijd de wens gekoesterd hebben om een eigen bijenvolk achter in de tuin te zetten. Ook mensen die belangstelling voor de natuur hebben, kunnen deelnemen.

Bijen produceren naast honing ook andere waardevolle producten. "Het is niet zo dat je bijen zou moeten houden om zoveel mogelijk honing te produceren", meldt de Bijenvereniging. "Het is op zich al fascinerend om te zien wat zich in een bijenvolk afspeelt en hoe zij reageren op de natuur en hun omgeving."

De cursus begint op 12 februari met een theoriegedeelte van vijf avonden, om inzicht te krijgen in een bijenvolk. Na de theorie volgt de praktijk bij de bijenkasten; tweemaal op zaterdag en elf dinsdagavonden. Hier zien de cursisten wat zich daadwerkelijk afspeelt in een bijenkast en welke aandacht een bijenvolk vraagt.

De theorielessen worden in Ottoland gegeven en de praktijklessen op een buitenlocatie in de regio. De cursus wordt afgesloten met een examen, onder toezicht van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) waarna men zich imker mag noemen.

Voor meer informatie of aanmelding: Arnelle van Wijngaarden via 06-54676803 of nbv.gorinchem@gmail.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden