• De winnaars van de kaaskeuring.
• De winnaars van de kaaskeuring. Foto: aangeleverd

Veel deelnemers aan regionale kaaskeuring in Molenaarsgraaf

Algemeen 373 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Zo'n 35 kazen werden afgelopen week ter keuring aangeboden aan een viertal keurmeesters op de regionale kaaskeuring te Molenaarsgraaf.

De kaasmakers, die tijdens het keuren met volle aandacht en spanning het oordeel van de jury afwachtten, zijn maanden geleden al druk geweest om hun boerengoud te produceren. Kaas heeft immers de nodige tijd nodig om op een uitgebalanceerde smaak te komen.

Bij de jonge kaas ging de eerste plaats naar V.d. Heuvel uit Molenaarsgraaf, direct gevolgd door Korevaar uit Brandwijk. In de categorie belegen was het kaasboerderij Van Schaijk uit Stellendam die de eerste prijs in ontvangst nam; V.d. Heuvel moest hier genoegen nemen met de tweede plaats.

Zuivelboerderij de Westplaat uit Sommelsdijk won in de categorie baby Goudse, waar de tweede plaats ingenomen werd door Van Rossum uit Vianen. José van Rossum ging ook huiswaarts met de eerste prijs bij de kruidenkazen, waar ze nipt Hooikaas uit Ottoland voor bleef.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 17 uur geleden
Afbeelding
Probeer tennisdagen bij Tennisvereniging Giessenburg Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden