Afbeelding
Foto: nl.123rf.com
update

VVD: 'Vertraging dreigt voor aanleg glasvezel in Molenwaard'

Algemeen 868 keer gelezen

MOLENWAARD • VVD Molenwaard is bang dat de aanleg van glasvezel in Molenwaard vertraging oploopt, door de selectieprocedure voor de uitvoerder langer zou gaan duren dan de beloofde zes weken.

"Er bereiken ons als VVD-Molenwaard nu berichten dat dit minstens drie maanden gaat duren", stelt VVD-raadslid Bert Moret. "Misschien zelfs een half jaar. Opnieuw vertraging; dit is eigenlijk onacceptabel. Veel inwoners van Molenwaard houden hierdoor nog weer langer traag internet. Bovendien bestaat het gevaar dat de inschrijvingskosten verder stijgen door de krapte op de arbeidsmarkt. De prijzen lopen voortdurend op."

De liberalen vragen het college daarom wanneer de selectieprocedure start en wanneer deze wordt afgerond. 

Uitstel geen optie
Voor Stichting Glasvezel Molenwaard is uitstel geen optie. "Het halen van de datum 1 januari om echt van start te kunnen gaan, is essentieel", benadrukt voorzitter Edwin van der Ham. "Formeel gaan we nog steeds uit van de beloofde zes weken, maar in de wandelgangen heb ik ook geluiden gehoord van vertraging."

Dat mag wat de stichting betreft niet gebeuren. "Na 1 januari heb je te maken met een nieuw college. Dat zal vertragend werken. Daarnaast zijn we met aannemers in gesprek en krijgen we offertes van hen. 1 januari is voor een ideale datum om de prijzen te verhogen. En we zijn dit in Molenwaard begonnen, dan moeten we het daar toch ook af kunnen ronden?"

Experts
Wethouder Kees Boender kan die garantie niet geven, laat hij in een reactie weten. "De selectieprocedure is nog niet van start gegaan. Donderdag hebben we weer overleg met de experts en hoop ik aan te kunnen geven wanneer de procedure begint."

"We zetten alles op haren en snaren om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Ik begrijp het standpunt van de stichting, maar het is van het grootste belang dat dit nauwkeurig en zuiver gebeurd, om te voorkomen dat we dure fouten maken."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden