Afbeelding
Fotografie Studio Ziezo

Minister Slob op bezoek bij Merweplein in Gorinchem

Algemeen 689 keer gelezen

GORINCHEM • Minister van OCW Arie Slob en Staatssecretaris van SZW Tamara van Ark bezochten maandag 10 september Stichting OVO, aanbieder van openbaar onderwijs in Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam.

Zij werden vergezeld door wethouders Van Doesburg en Kraaijeveld. Met dit bezoek tonen zij interesse in de wijze waarop OVO werkt aan een doorlopende leerlijn van 0 tot 20 jaar.

Het bezoek vond plaats bij ikc Merweplein waar onderwijs en opvang nauw samenwerken aan een doorlopende leerlijn en begeleiding van 0 tot 13 jaar.

"Een good practice voorbeeld voor het land", aldus Staatsecretaris van Ark. Tussen de gesprekken door werd dit concept onderstreept door een bezoek aan de buitenschoolse opvang, waar de kinderen een gezonde snack klaargemaakt hadden voor de gasten.

Ook de overgang van basisschool naar middelbare school werd deze middag besproken. Binnen Stichting OVO vallen negen basisscholen en vier middelbare scholen. Deze kennis combinerend is OVO Talentontwikkeling opgezet, een programma met elementen die bijdragen aan de doorlopende leerlijn van groep 1 tot aan het eindexamen.

Een belangrijke toevoeging volgens bestuurder Bert-Jan Kollmer, "Ik ben ervan overtuigd dat kinderen zich beter ontwikkelen wanneer zij geen drempel ondervinden bij de overgang naar een nieuwe school, met ons programma OVO Talentontwikkeling zorgen wij hiervoor."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden