Afbeelding
Foto: gemeente Leerdam

Jolige wethouders nemen duurzaam, elektrisch gereedschap in gebruik

Algemeen 1.309 keer gelezen

REGIO • De drie betrokken wethouders van de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden hebben woensdag een aantal nieuwe, elektrische accugereedschappen in gebruik genomen. Dit deden zij door hagen te knippen in de Hagahof in Leerdam.

De duurzame gereedschappen vervangen de traditionele motorgereedschappen en zijn een verdere uitbreiding op het al aanwezige, duurzame gereedschap. Met de aankoop willen de wethouders onderstrepen dat duurzaamheid een belangrijk thema is, ook als het gaat om het onderhouden van de openbare ruimte. In de toekomst zal meer duurzaam gereedschap worden aangeschaft zodra dit mogelijk en beschikbaar is.

Overigens staat duurzaamheid al langer op de agenda als het gaat om het onderhouden van de openbare ruimte. Zo is de gemeentewerf van Leerdam gasloos en bijna zelfvoorzienend als het gaat om elektriciteit. Houtsnippers en grof snoeiafval wordt gebruikt door een biologische veehouder als strooisel voor het vee. Ook het gebruik van bestrijdingsmiddelen is inmiddels gereduceerd tot bijna nul.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden