Winst VC WIK en Volley Meerkerk'95

Sport 628 keer gelezen

GROOT-AMMERS/MEERKERK • De vrouwenteams van VC WIK en Volley Meerkerk'95 kwamen zaterdag tot winst. In beide gevallen ging dat niet vanzelf. Er moest hard geknokt worden voor de punten (3-2).

Eerstedivisionist VC WIK heeft de eerste thuiswinst van het seizoen binnen. De vijfde competitiematch leverde de Groot-Ammerse volleybalsters drie punten op. Er had wellicht meer ingezeten, maar de tevredenheid overheerste na afloop in De Reiger.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Een goed spelend VC WIK dat bij vlagen Spaarnestad domineerde, om daarna net zo makkelijk weer achter de feiten aan te lopen.

Achtste
Het gevolg was dat na 25-19, 22-25, 25-22 en 14-25 een vijfde set de beslissing moest brengen. De 16-14 winst gaf een goed beeld van de wedstrijd, waarin WIK uiteindelijk de betere ploeg bleek.

In de eerste divisie B staat VC WIK na vijf duels met negen punten op de achtste plaats. Tegenstander Spaarnestad heeft twee punten meer. Debutant Voltena, Sliedrecht Sport 2 en Ledub gaan gedrieën met 19 punten aan de leiding. Zaanstad is met vijf punten, maar een wedstrijd minder gespeeld, hekkensluiter.

Op het nippertje
Tweededivisonist Volley Meerkerk'95 keek bij HLB Van Daal na 25-19 en 25-20 tegen een 2-0 achterstand in sets aan. Vervolgens lieten de geelzwarten zien wat ze in huis hebben. Al was met name de vierde set erg spannend en sleepte Volley Meerkerk'95 er op het nippertje een beslissende vijfde set uit: 20-25 en 26-28.

De Meerkerksen lijken dit seizoen een abonnement op vijfsetters te hebben en stonden er toen het moest. Vanaf het begin werd een voorsprong gepakt en niet meer weggegeven: 11-15.

Komende zaterdag speelt Volley Meerkerk'95 thuis tegen VC Volt. Volley Meerkerk staat momenteel negende in de tweede divisie D, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Een plek in de middenmoot ligt dan ook in het verschiet.