(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin) Foto: Jan de Bruin

Ronde van Ameide op snel parcours

Sport 954 keer gelezen

AMEIDE • De jaarlijkse wielerronde van Ameide wordt verreden op vrijdag 15 en zaterdag 16 september.

Het parcours voert de renners over de Paramasiebaan, Hogewaard, De Griend en het Aaksterveld weer terug naar start en finish op de Paramasiebaan: een snel rondje van 1100 meter. Aantrekkelijk voor renners én publiek.

De basisschooljeugd bijt vrijdagavond vanaf 18:30 uur het spits af. De beste vijf per categorie plaatsen zich voor de regiofinale, die zaterdagmiddag wordt verreden. Kinderen uit Lexmond en Meerkerk hebben zich hiervoor reeds geplaatst.

Clubkampioenschap
Zaterdagmiddag om 13:30 uur komen de nieuwelingen in actie. Voor de nieuwelingen van RC Jan van Arckel geldt deze wedstrijd als het clubkampioenschap. Kanshebbers zijn onder anderen Ruben Blom (Tienhoven), Geert van Kappel, Luuk Spijker (beiden uit Sleeuwijk), Noël Luyten (Meerkerk) en Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf).

De regiorecreanten B worden om 15:00 uur weggeschoten. Voor Dylan van Beuzekom en Maarten Molenaar een thuiswedstrijd, waarin ze zich zeker zullen willen laten zien. Aansluitend komen de regiorecreanten aan het vertrek. Tonny Berends kan in Ameide de eindzege veiligstellen. Hij kan op concurrentie rekenen van de oud-Ameidenaren en mede-organisatoren Peter Mesker en Arjan Molenaar. Ook Marcel Weeda staat in zijn thuiskoers op scherp.

Aanmoedigingspremie
Na de finale van de Zederikse dikkebandenrace is het om 18:00 uur de beurt aan de gecombineerde categorie Amateurs/Sportklasse/Junioren. Er wordt een sterk veld in Ameide verwachten met onder anderen Pim Achterkamp, Robert de Poel en de Ameidenaren Gert van der Grijn en Bart Streefkerk. Opvallend: in alle categorieën doen renners uit Ameide/Tienhoven mee. Zij komen in aanmerking voor de Superaanmoedigingspremie.

Rondemiss is Marjolein van Til, deelnemer aan Heel Holland Bakt. Voor de laatste categorie zal zij tevens het startschot lossen.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 6 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 6 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden