(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)

Harmen Brandwijk grijpt net naast podium in Ottoland

Sport 266 keer gelezen

OTTOLAND • Onder prima weersomstandigheden werd in Ottoland het wielerseizoen afgesloten.

De regiorenners Bart Streefkerk uit Ameide en 'thuisrijder' Harmen Brandwijk uit Bleskensgraaf waren prima op dreef en reden vooraan in de kopgroep.

"Eerlijk gezegd moest ik wel moed verzamelen om vandaag de fiets te pakken. Aan het einde van seizoen is de motivatie toch een stuk minder", bekende de 35-jarige Brandwijk. "Achteraf heb ik er geen spijt van, een heerlijk weertje en al vroeg in de wedstrijd hadden we een mooie kopgroep. Op het laatst reed Bart weg en hield ik mijn benen stil. Helaas bleef hij niet weg en werd het een sprint. Ik kan redelijk aankomen, maar een echte sprinter ben ik niet. Na een overwinning in Nieuwpoort en twee tweede plekken (Rondom de Graaf en Alblasserdam - TS) ben ik tevreden met deze vierde plaats."

Streefkerk werd 15e. Ruim achter winnaar Brian Burggraaf, die voor de vierde keer zegevierde in het Alblasserwaardse dorpje. De Velzenaar moest direct na afloop bijkomen van zijn inspanningen. "Ik heb twee weken voor mijn werk in Noorwegen gezeten en heb niet kunnen trainen."

Bij de Nieuwelingen won Bas van Belle uit Zoetermeer. Hij bleef in de finale Ruben van der Pijl (Amstelveen) en Olav Kooij (Numansdorp) voor.

De zogenaamde FUNklasse werd gewonnen door het lokale wielertalent Wessel van Dam (14). "Ik had graag bij de Regiorecreanten gereden, maar ben twee jaar te jong. In de finale ging ik volle bak en toen er achter mij een gat viel van 10 meter, gooide ik alles eruit. Dat pakte goed uit."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden