Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Molenlanden wil besluit nemen over arbeidsmigranten

Algemeen 681 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden bespreekt op dinsdag 24 september de beleidsnotitie Arbeidsmigranten. Van de raad wordt een standpunt gevraagd over de huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten.

Aanleiding voor de beleidsnotitie zijn de plannen met camping De Put. De nieuwe eigenaar van het complex naast het sportpark achter Ottoland wil hier 100 tot 150 chalets plaatsen voor arbeidsmigranten. Dit stuitte op weerstand van de overige campinggasten en vanuit de Molenlandse politiek. Met name DoeMee Molenlanden, veruit de grootste partij in de raad, heeft zich kritisch uitgelaten over dit plan.

Voordat de gemeente over De Put een beslissing wil nemen, wordt er eerst in algemene zin nagedacht over de huisvesting van arbeidsmigranten. Dat gebeurt op 24 september met de genoemde beleidsnotitie.

In die beleidsnotitie wil de gemeente inzetten op centrale huisvesting van arbeidsmigranten, om de groei van de vraag naar huisvesting voor de doelgroep short stay in de komende jaren op te vangen. Dit zet de deur open naar de komst van arbeidsmigranten op De Put.

Voor wat betreft de bestaande woningvoorraad in de kernen wil de gemeente beperkte passende huisvesting voor mid stay toestaan. Het voorkomen van overlast en verdringing van overige woningzoekenden zijn hierbij belangrijk voor de gemeente.

Het gemeentebestuur vraagt op 24 september van de gemeenteraad om in te stemmen met de beleidsnotitie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden