Afbeelding
ingezonden mededeling

Kom een kijkje nemen in de Kaasmakerij op 21 september

Algemeen 609 keer gelezen

STREEFKERK • Altijd al eens zelf kaas willen maken op een echte kaasboerderij? Op zaterdag 21 september kan het bij Booij Kaasmakers in Streefkerk. Bezoek de boerderij, doe mee met een rondleiding of maak je eigen kilo Goudse kaas.

Al generaties lang maakt de familie Booij kaas in de Alblasserwaard. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk bij een ambachtelijke kaasmakerij? Om dat te kunnen ontdekken, stelt Booij Kaasmakers op 21 september de kaasmakerij open voor publiek. Naast rondleidingen door de kaasmakerij en -opslag, zijn er verschillende workshops én kun je aan de slag om je eigen kaas te maken.

In de kaasmakerij van Booij kun je op deze dag leuke workshops volgen; hier leer je van ervaren kaasmakers hoe je van begin tot eind (verschillende soorten) kaas maakt. Voor kinderen is er ook een korte workshop boter maken. En het leukste is natuurlijk dat je aan het eind je eigen gemaakte product mee naar huis mag nemen of na een paar weken op kunt halen op de boerderij. Ook zijn er proeverijen waarin de lekkerste combinaties met kazen van Booij en verschillende dranken voorbij komen of is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de molen in de buurt van de kaasboerderij. De boerderij is de hele dag geopend.

Waar: Middenpolderweg 63, Streefkerk
Wanneer: Zaterdag 21 september, van 10:00h -16:00h

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden