Afbeelding

Beleef de Geschiedenis uit Lexmond steunt de Voedselbank

Algemeen 584 keer gelezen

LEXMOND/VIANEN • Sinds twee weken steunt Beleef de Geschiedenis uit Lexmond de Voedselbank van Vianen.

De organisatie beschikt namelijk over een hoogstamboomgaard met oude appel- peren- en pruimenrassen. Te veel om allemaal te verwerken in de historische catering die Beleef de Geschiedenis als onderdeel binnen het bedrijf heeft. Door de maatschappelijke betrokkenheid waar zij voor staan besloten ze een goed doel te steunen binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Eeuwenlang wordt er al aandacht besteed aan goede doelen, zo staat er in een akte uit 1434 dat twee mannen zichzelf verplichten jaarlijks een bepaald bedrag te geven dat besteed wordt aan het uitdelen van brood en boter.

Voor Beleef de Geschiedenis werd het goede doel de Voedselbank in Vianen, heel concreet en heel dichtbij. Op donderdag worden er tassen vol vers onbespoten fruit opgehaald voor de gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank. De overige oogst wordt onder andere verwerkt tot heerlijke siropen, jam, stropen en gekonfijt fruit, allemaal naar historisch recept.

Verkooppunten gezocht
Van de verkoop van deze lekkernijen gaat een deel naar de Voedselbank  en een deel naar het in stand houden van de Hoogstamboomgaard, zodat Beleef de Geschiedenis ook de komende jaren de Voedselbank kan steunen.

Beleef de Geschiedenis is nog op zoek naar verkooppunten in de gemeente. Ook zijn glazen potten en flessen met deksel welkom. Voor meer informatie of aanmelding: info@beleefdegeschiedenis.nl.

Open Monumentendag
Op zaterdag 14 september houdt Beleef de Geschiedenis een historische proeverij op Lakerveld 142 in Lexmond. Dan kan er uiteraard ook geproefd worden van lekkernijen uit de hoogstamboomgaard. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom van 13:00 tot 16:30 uur om gratis te komen proeven. Voor kinderen is er een raadsel om op te lossen. Meer informatie is te vinden op www.beleefdegeschiedenis.nl/nieuws.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 6 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden