Gaston Starreveld overhandigt het certificaat aan Sanne Vonk.
Gaston Starreveld overhandigt het certificaat aan Sanne Vonk. Fotostudio Anton van der Riet

't Hof van Hoornaar 100e duurzame bloemist van Nederland

Algemeen 1.187 keer gelezen

HOORNAAR • 't Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten is de 100e Nederlandse bloemenwinkel die duurzaam gecertificeerd is.

De de bloemenwinkel ontving recent het zilveren certificaat van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist overhandigd door Gaston Starreveld. Sanne Vonk, medewerker van de bloemenwinkel, mocht het certificaat in ontvangst nemen. Dat gebeurde tijdens een feestelijk duurzaamheidsevenement in Amsterdam.

Al meer dan achttien jaar is Gonny van Veen eigenaresse van Fleurop-bloemenwinkel 't Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten. Ze is trots op het behaalde zilveren certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist: "Dit certificaat krijg je niet zomaar. Een groot deel van de bloemen die je verkoopt, moet duurzaam geteeld zijn. Maar ook je bedrijfsvoering moet aan duurzaamheidseisen voldoen. Zo scheiden we afval, verminderen we ons energieverbruik en gebruiken we geen chloor meer, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Ik zie het certificaat echt als een meerwaarde. Voor mijzelf, omdat ik mij als bloemist kan onderscheiden, maar ook voor de samenleving. We moeten allemaal zuinig met de aarde omgaan."

't Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten is niet de eerste Fleurop-bloemenwinkel die het certificaat behaalt. Inmiddels zijn zestig vakbloemisten duurzaam gecertificeerd. En als het aan de bloemenspecialist ligt, worden dit er nog veel meer. Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop, laat weten: "Onze bloemisten werken dagelijks met producten uit de natuur. Daar moeten we dus zuinig mee omgaan. Duurzaamheid is dan ook een speerpunt voor ons en onze bloemisten. Onze ambitie is dat eind 2020 alle Fleurop-bloemisten duurzaam gecertificeerd zijn."

Feestelijke uitreiking
SMK, de beheerder van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist, organiseerde het duurzaamheidsevenement samen met de Nationale Postcodeloterij en Stichting Doen. Die laatste twee stonden aan de wieg van de Barometer en ondersteunden de ontwikkeling ervan. Nadat 't Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten zelf in de duurzame bloemen werd gezet door Gaston Starreveld, gaven deskundigen hun visie op wat de Barometer betekent voor maatschappelijk verantwoord inkopen en duurzamer ondernemen.

Fleurop Interflora Nederland is specialist in het verzenden van bloemencreaties. Dat doet de coöperatie sinds 1921 in binnen- én buitenland. In Nederland zijn ruim duizend bloemisten aangesloten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden