Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Geurt Mouthaan
ingezonden mededeling

Van der Leeden Tweewielers is meer dan alleen fietsen

  •   588 keer gelezen

MEERKERK • Al ruim 31 jaar zijn Marijke en Willem van der Leeden een vertrouwd gezicht voor fietsend Meerkerk en omgeving. Na een start aan de Kanaaldijk verhuisden de Van der Leedens al heel snel naar de dorpskern. En vanuit dat prachtige pand aan de Burgemeester Sloblaan ondernemen ze nog steeds.

"We hebben de voormalige opstallen van Van Zandwijk Veevoeders al wel meerdere keren verbouwd. Na de laatste verbouwing, met 129 zonnepanelen op het dak, kunnen we met trots zeggen dat we energieneutraal fietsen verkopen en repareren", knipoogt Willem.

Een belangrijk item voor het echtpaar. "We zijn begonnen met de doorsnee fietsen, Tegenwoordig zijn we van alle markten thuis. De laatste aanwinsten zijn bakfietsen. Vooral jonge gezinnen, vandaag de dag vaak met drie of meer kinderen, weten de weg naar onze winkel te vinden. Zelfs elektrische bakfietsen hebben we in de verkoop. We hebben bijna 400 fietsen op voorraad staan. De fietsen staan online, maar we verkopen uitsluitend in de zaak. Persoonlijk contact met de klanten vinden wij heel belangrijk."

Website
De aangeschoven zoon Robin, sinds aan een aantal maanden ook actief bij Van der Leeden Tweewielers, vult aan. "Ik houd de website bij, heel belangrijk voor de klant van vandaag de dag. Ons hele assortiment van scooters, quads, mountainbikes is vanachter de computer te ontdekken."

"Maar het liefst verkopen we nog steeds een fiets vanuit de winkel", aldus Willem en Marijke. "Ik zet de klant al heel snel op de fiets om een rondje te laten rijden. Je moet tenslotte toch het juiste gevoel krijgen bij jouw aankoop. Service staat bij ons hoog in het vaandel, ook als je een gebruikte tweewieler koopt."

Marijke lacht. "Ik rijd persoonlijk op een Gazelle en een Sensa racefiets. In tegenstelling tot Willem, die al jaren een elektrisch model van Sparta heeft, moet ik zelf nog trappen. Zolang ik zelf de pedalen rond kon krijgen, blijf ik dat doen. Ik ben in de minderheid ondertussen, want 60% van de fietsers rijdt tegenwoordig elektrisch en daar spelen wij op in. We hebben voor elke wat wils. Iedereen kan bij ons een fiets kopen. Een nieuwe of een gebruikte, voor jong en oud, van sportief tot voor het ultieme gemak."

Lekke band of kapotte spaak
De klanten komen uit Meerkerk en wijde omgeving. "Er rijden ook fietsen van ons rond in Den Haag, Hilversum en Schiedam. Deze fietsliefhebbers reden mee met de Fietsvierdaagse in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en kwamen met een lekke band of gebroken spaak naar ons toe. Uiteraard hebben we die mensen geholpen. Naar tevredenheid, want niet veel later reden ze heel wat fietsenzaken voorbij om bij ons een nieuwe fiets te kopen. Wij helpen klanten zoals we zelf ook geholpen willen worden, daar zit onze kracht en dat willen zo houden."

Voor info: www.vanderleeden.nl.
Bel: 0183 – 352528 of mail: info@vanderleeden.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK