• De wijkagenten van Molenlanden.
• De wijkagenten van Molenlanden.

Nieuw team wijkagenten actief in Molenlanden

Algemeen 3.705 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het nieuwe team wijkagenten van de gemeente Molenlanden is bekend. Door het ontstaan van de nieuwe gemeente per 1 januari 2019 werden twee werkgebieden van de politie samengevoegd. Na wat verschuivingen is het team nu actief in de nieuwe samenstelling. Een aantal nieuwe agenten is de kennis en ervaring van bekende wijkagenten komen versterken.  

Burgemeester Dirk van der Borg: "We scoren als gemeente hoog op veiligheid en dat willen we graag zo houden. Het is fijn dat het team nu compleet is. Ik ben vol vertrouwen dat zij de veiligheid in Molenlanden op een hoog niveau houden."

Verdeling
De agenten hebben een indeling gemaakt per dorp. Tim Bakema en Ton Gruiters werken in Arkel, Hoornaar, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoogblokland, Noordeloos en Schelluinen. Kees Verheij en Maik Plasman (stagiair voor een jaar) zijn actief in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Margreet de Goeij is wijkagent in Wijngaarden, Oud-Alblas, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Ottoland en Brandwijk. Piet Tijssen werkt in Groot-Ammers, Goudriaan, Streefkerk, Nieuwpoort en Langerak. Gerco Gijsbers is Wijkagent Operationeel Expert voor heel Molenlanden en daarmee aanspreekpunt voor gebiedsoverstijgende zaken.

Agent Gerco Gijsbers geeft aan dat het meedenken en meekijken van inwoners erg gewaardeerd wordt: "Het zorgen voor een veilige woonomgeving kunnen politie en gemeente niet alleen. Daar hebben we de hulp van inwoners zeker bij nodig. Ieder kent zijn eigen wijk namelijk het beste." 

Contact
De agenten zijn zichtbaar in de wijken. Verder zijn ze altijd bereikbaar via 0900-8844 en via www.politie.nl. Daarnaast starten ze met hun eigen sociale media: Twitter: WA_Molenlanden en Instagram: WA_Molenlanden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden