Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Gratis proeflessen bij muziekvereniging Da Capo in Giessenburg

  •   169 keer gelezen

GIESSENBURG • In maart en april deden leerlingen van groep 5 en 6 van CBS De Hoeksteen en OBS Het Tweespan mee aan het muziekproject Windkracht 6. Zij hebben van alles geleerd over blaasmuziek en de verschillende muziekinstrumenten.

Voor de kinderen was het hoogtepunt het afsluitende concertje, samen met het Groot Orkest van Muziekvereniging Da Capo. Doel van dit project was kinderen te motiveren voor muziek.

Muzieklessen
Na dit lesprogramma op school biedt Da Capo de mogelijkheid om drie gratis muzieklessen te volgen op een instrument naar keuze. Dit geldt ook voor geïnteresseerde volwassenen en voor kinderen die niet aan het project hebben deelgenomen.

Kinderen kunnen ervaren of het instrument bij hem of haar past en hoe leuk muziek maken is. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten. Men kan kiezen uit de volgende instrumenten: trompet, trombone, bariton, hoorn, klarinet, hobo, saxofoon, dwarsfluit en slagwerk.

Voor de drie proeflessen kan men nog tot 24 mei worden ingeschreven. De lessen vinden plaats in juni 2019, in het Da Capo-gebouw in Giessenburg. Inlichtingen: Trudie Loggen via 0184-651326 of www.dacapo.giessenburg.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK