• Het verkiezingsbord in Goudriaan wordt op zondag weggehaald.
• Het verkiezingsbord in Goudriaan wordt op zondag weggehaald. Foto: Pieter Terlouw

Excuses voor 'verversen' verkiezingsborden op zondag

Algemeen 2.084 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het afgelopen zondag 'verversen' van de verkiezingsborden in de Molenlandse kernen, heeft hiervoor excuses aangeboden.

Het bedrijf vindt het zeer vervelend dat het als storend is ervaren dat de werkzaamheden op zondag zijn uitgevoerd, zo komt naar voren in een maandag door het Molenlandse college verstuurde raadsinformatiebrief. 'Het bedrijf heeft haar excuses aangeboden. Het bedrijf voert niet standaard op zondagen werkzaamheden uit maar doordat op Koningsdag niet gewerkt werd is uitgeweken naar de zondag.'

De (digitale) verkiezingenborden die er nog stonden van de provinciale statenverkiezingen werden zondag in Molenlanden 'ververst' met het oog op de komende Europese verkiezingen. En dat stuitte op onbegrip bij onder meer de raadsleden Jan Arie Koorevaar (CDA) en Leo Timmer (CU). 'Op zondag verkiezingsborden weghalen lijkt me niet de bedoeling. Wat is hier nu zo urgent dat het vandaag moet?', twitterde Koorevaar. De gemeente doet dit niet zelf, maar schakelt hiervoor een bedrijf in.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden