Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Martijn van der Sande en Kees van Baalen.
• Martijn van der Sande en Kees van Baalen.

Martijn van der Sande wint PBS-prijsvraag

  •   216 keer gelezen

GIESSENBURG • De elfjarige Marijn van der Sande heeft vorige week de PBD-prijsvraag gewonnen die in Giessenburg gehouden werd tijdens de Duurzaamheidsweek.

Een van de activiteiten was een actie tegen zwerfvuil. Gewapend met knijpertjes en vuilniszakken en getooid met veiligheidshesjes zwermde een groep van ruim vijftig bewoners, waaronder veel kinderen, uit over het dorp. Er werd een serieuze hoeveelheid zwerfafval opgeraapt. Aan het eind konden de kinderen nog meedoen aan de PBD-prijsvraag. In twaalf vragen werden de kinderen getoetst op hun kennis over afvalscheiding en specifiek welke afvalstromen  in de PBD-container mogen. Deze week werd bekend wie de winnaar geworden is: de elfjarige Marijn van der Sande.

Op woensdagmiddag bezocht Kees van Baalen, afvalcoach van reinigingsdienst Waardlanden, Marijn thuis om zijn prijs te overhandigen. "De vragen waren best lastig, want je hebt als enige alle antwoorden goed!", vertelde Kees, terwijl er handen werden geschud. De prijs is een cadeaubon voor een abonnement op een tijdschrift. Nieuwsgierig leest hij de lijst van mogelijkheden door. Welk abonnement hij uiteindelijk gaat kiezen is nu nog niet duidelijk. Maar ook die vraag zal hij vast goed gaan beantwoorden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK