Afbeelding

Glasvezel Molenwaard: vooral in Bleskensgraaf en Oud-Alblas veel winst te halen

Algemeen 1.214 keer gelezen

MOLENLANDEN • Vooral in Bleskensgraaf en Oud-Alblas zijn extra vrijwilligers nodig om inschrijvingen voor Stichting Glasvezel Molenwaard binnen te halen.

De ultieme poging om nog duizend inschrijvingen binnen te halen voor de aanleg van glasvezel in de voormalige gemeente Molenwaard loopt volop. "In Goudriaan, Ottoland, Molenaarsgraaf en Brandwijk scoren we heel hoog, maar in Bleskensgraaf en Oud-Alblas valt nog veel winst te halen", stelt voorzitter Edwin van der Ham.

Er is met name onder ondernemers en boeren die in de buitengebieden wonen veel animo om langs de deuren te gaan. Hard nodig, want die duizend inschrijvingen zijn een absolute voorwaarde om verder te kunnen. "Er zijn op dit moment nog 1500 adressen die zich nog niet aangemeld hebben en ook nog niet persoonlijk zijn benaderd. Totnogtoe scoren de vrijwilligers die langs de deuren gaan een aanmeldingspercentage van ruim vijf en twintig dertig procent, dus dat gaat de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet."

Afwachtende houding
Hij vervolgt: "Nog steeds krijgen we van veel mensen de reactie 'Ik wacht wel af wat er komt, tegen die tijd meld ik mij wel aan'. Met zo'n afwachtende houding  gaat er natuurlijk voor niemand wat komen. Om de 1000 extra abonnees binnen te halen hebben we nog tientallen vrijwilligers nodig die komende weken huis aan huis bij bewoners langs willen gaan. Het is zeker nog geen gelopen race."

Aanmelden kan via Info@glasvezelmolenwaard.nl of 0184-743300.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden