Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Beeld van de onlangs gehouden techniekroute in Bleskensgraaf.
• Beeld van de onlangs gehouden techniekroute in Bleskensgraaf.

Eerste techniekroute op 17 april in Hoornaar

  •   379 keer gelezen

HOORNAAR • Op woensdag 17 april wordt de eerste editie van de Techniekroute in Hoornaar en omgeving gehouden. Twaalf prachtige bedrijven en de brandweer in Hoornaar en omgeving openen hun deuren voor maar liefst 155 groep 7 leerlingen van de 'voormalig Giessenlandse' basisscholen.

Op deze manier maken de kinderen op een speelse maar leerzame manier kennis met techniek. Dit kan de start zijn voor interesse in een technisch(e) studierichting of beroep, zo wordt gehoopt door de deelnemende bedrijven.

Alle deelnemende bedrijven en de brandweer geven de leerlingen graag een kijkje in de keuken. Daarbij komt van alles aan bod. Van het halen van een 'kraanmachinistendiploma' tot uitleg over de werking van een cv-ketel en van het timmeren van een vogelhuisje tot hoe melkpoeder wordt gemaakt.

De groepjes leerlingen bezoeken allemaal twee bedrijven. De leerlingen krijgen te horen en te zien wat er in het betreffende bedrijf gebeurt. Waar mogelijk gaan de kinderen zoveel mogelijk zelf aan de slag om zelf iets te maken of te ervaren. Het doel van de Techniekroute is kinderen kennis te laten maken met techniek om ze zo enthousiast te maken voor een technisch beroep. Ook vergroot het de bekendheid van lokale bedrijven en hun werkzaamheden en activiteiten.

Zes jaar geleden is de techniekroute opgezet in Alblasserdam om vervolgens elk jaar verder uit te breiden naar Papendrecht, Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers, Bleskensgraaf, Sliedrecht en nu dus ook Hoornaar. In Hoornaar is in overleg met de scholen gekozen om leerlingen van groep 7 deel te laten nemen aan de Techniekroute.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }