Afbeelding

Gemeenten zetten rechtsgang tegen Chemours en DuPont door

Algemeen 588 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenten Papendrecht, Molenlanden, Sliedrecht en Dordrecht hebben nieuwe juridische stappen gezet om Chemours en DuPont aansprakelijk te stellen voor de vervuiling die ze veroorzaakt hebben.

In 2018 zijn de Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht al gestart met het aansprakelijk stellen van Chemours en DuPont voor de schade die deze drie gemeenten hebben geleden en mogelijk nog zouden lijden als gevolg van de uitstoot van PFOA en GenX-stoffen. Overleg tussen de gemeenten den beide bedrijven hebben in januari dit jaar geleid tot een formele afwijzing van de aansprakelijkstelling van de zijde van Chemours. DuPont heeft nog niet gereageerd.

De gemeentebesturen van Dordrecht en Sliedrecht hebben besloten om hierin niet te berusten. Zij hebben het Juridisch kennis Centrum en de externe advocaat de opdracht gegeven om verdere juridische stappen voor te bereiden. "Daarbij willen wij ons richten op de ontstane bodemverontreiniging en de schade die dat met zich meebrengt', meldt het gemeentebestuur van Papendrecht in een brief aan de gemeenteraad van Papendrecht.

Papendrecht bereidt een overeenkomst voor met buurgemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Molenlanden op dit punt. "Verder verkennen we de afstemming en mogelijke samenwerking met de betrokken waterschappen in de regio en nog meer gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid", aldus het gemeentebestuur van Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden