Afbeelding

Weer verkeerde aanslag motorrijtuigenbelasting in deel Vijfheerenlanden

Algemeen 1.110 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Ook in maart hebben inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden, die voorheen in de provincie Zuid-Holland woonachtig waren, de verkeerde aanslag voor de motorrijtuigenbelasting ontvangen.

Het ging in januari en februari ook al mis voor de inwoners van de voormalige gemeenten Leerdam en Zederik, die sinds 1 januari de overstap gemaakt hebben van de provincie Zuid-Holland naar de provincie Utrecht.

Zij werden per abuis aangeslagen voor de iets duurdere motorrijtuigenbelasting van de provincie Zuid-Holland, terwijl ze per 1 januari 2019 deel uitmaken van de provincie Utrecht. Voor een auto met benzinemotor is het verschil al snel 100 euro per jaar. Voor een voertuig met dieselmotor kan het verschil nog groter zijn.

De Belastingdienst heeft de eerste twee maanden reeds gecompenseerd, maar het loont volgens een bewoner van Meerkerk om melding te maken bij de Belastingdienst, omdat de terugbetaling dan sneller verloopt. In maart is het dus opnieuw misgegaan bij de administratie van de Belastingdienst. Opnieuw werden de tarieven van de provincie Zuid-Holland gehanteerd.

"We betreuren het zeer dat inwoners weer de verkeerde aanslag hebben ontvangen", reageert woordvoerder Frank Kools van de provincie Utrecht. "Wij brengen het opnieuw onder de aandacht van de Belastingdienst."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden