Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

QR code wijst de weg tijdens straatverkoop Meerkerk

Algemeen 471 keer gelezen

MEERKERK • Voor de vierde keer op rij staat zaterdag 13 april de straatverkoop in Meerkerk op het programma.

"Inmiddels hebben we meer dan 100 aanmeldingen, maar uit ervaring weten we dat er in de laatste week altijd nog adressen bijkomen. We hopen op zo'n 150 verkooppunten, naast de schoolpleinen van De Rank en de Springplank", geniet medeorganisator Jenny Scherpenzeel. "En dat doen we speciaal voor inwoners die niet over een verkoopplaats beschikken of niet-Meerkerkers die ook hun overtollige huisraad of kleding willen verkopen."

"Net als andere jaren kan er natuurlijk ook weer worden verkocht vanuit de eigen tuin, garage of oprit. Want dat blijft voor ons toch het uitgangspunt waar we ooit in 2016 mee zijn gestart."

Van 08.00 tot 15.00 uur zal Meerkerk weer veranderen in een openbare marktplaats, waar ge- en verkocht kan worden. "Net als voorgaande jaren rekenen we volgende week op een lekker voorjaarszonnetje", lacht Jenny, die met de organisatie altijd iets nieuws bedenkt.

"Nu de jaarmarkt in ons dorp is verdwenen, bieden wij voor verenigingen een alternatief. Zij kunnen, net als vroeger op de eerste zaterdag van juli, hun club of buurtvereniging promoten en natuurlijk geld inzamelen. Zo weet ik dat bijvoorbeeld buurtvereniging De Vijverhof present is en gaat proberen geld op te halen voor de aanschaf van een nieuwe zwaan. Ook andere verenigingen zijn van harte welkom", knipoogt de altijd goedlachse Jenny.

"Verder kunnen bezoekers aan de hand van een QR-code dit jaar voor het eerst trouwens heel eenvoudig van het ene verkooppunt naar het andere lopen. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen."

Het wordt overigens haar laatste straatverkoop. "Ik blijf betrokken bij de organisatie, maar niet meer als eindverantwoordelijke. Volgend jaar organiseren Jacomine Bovekerk en Corine Nijmeijer het eerste lustrum. Deze ervaren dames helpen dit jaar al mee en dus heb ik er alle vertrouwen in dat ons idee blijft bestaan."

Voor info, zie Facebook: Straatverkoop Meerkerk. Aanmelden kan via straatverkoopmeerkerk@gmail.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden