Foto: nl123rf.com

Supermarkten in kleine VHL-kernen; stem vóór koopzondag

  •   1138 keer gelezen

LEXMOND/MEERKERK • Supermarkteigenaren in de kleine kernen van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden hopen dat inwoners van hun dorpen bij de enquête over de koopzondag het vakje vóór zullen aankruisen.

"Niet dat we op zondag open willen gaan, maar dan hebben we in ieder geval keuzevrijheid", licht Henk van Maren van de Spar in Lexmond toe. Hij spreekt namens de drie supermarkten in het voormalige Zederik (Coop Ameide, Plus Meerkerk en Spar Lexmond).

"Ik zit er niet op te wachten, maar als blijkt dat onze concurrenten allemaal op zondag open gaan en we er beter aan doen om dat ook te doen, dan willen we graag de vrijheid hebben om ervoor te kunnen kiezen", vervolgt Van Maren.

Stemgerechtigden uit Vijfheerenlanden kunnen tussen woensdag 20 maart en dinsdag 26 maart stemmen over de zondagopenstelling in hun kern. Dit kan digitaal én per brief. Alle stemgerechtigde inwoners van Vijfheerenlanden hebben in week 11 een brief thuisgestuurd gekregen, met daarin een uitnodiging en een persoonsgebonden code. Met die code kunnen zij hun stem uitbrengen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK