• Volley Meerkerk'95 won de derby in Dordrecht met 2-3.
• Volley Meerkerk'95 won de derby in Dordrecht met 2-3. Foto: Richard van Hoek

VC WIK weer aan kop, Volley Meerkerk'95 derde

Sport 490 keer gelezen

GROOT-AMMERS/MEERKERK • VC WIK heeft de koppositie in de 2e divisie D heroverd door een 4-0 zege op Taurus. Volley Meerkerk'95 won de slag om de derde plaats door streekgenoot Next Volley Dordrecht met 2-3 te kloppen. WIK heeft 68 punten, Havoc 64 en Meerkerk 59. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Na de nederlaag tegen Somas/Activia moest de vrouwenhoofdmacht van VC WIK de knop weer omzetten. Dat lukte uitstekend. Taurus was op verplaatsing nog een lastige tegenstander voor de Groot-Ammerse volleybalsters (2-3), die zaterdag echter heer en meester waren. Spelverdeelster Sharon Korevaar wist in de wervelende eerste set vooral de uitblinkende Marina Mijalovic en Carine Donker goed te vinden: 25-6 (!). In de tweede set van hetzelfde laken een pak. Op de diagonaal droeg ook Valerie Ippel blokkerend haar steentje bij: 25-11.

Het was voor VC WIK vooral zaak om de les te blijven. Dat lukte, waardoor ook het bonuspunt binnen gehengeld werd. In de vierde set ging het even wat stroever, totdat Taurus er kennelijk niet meer in geloofde en volledig inzakte: 25-16 en 25-19.

Titanengevecht
De strijd om de derde plaats tussen Next Volley Dordrecht en Volley Meerkerk'95 mondde uit in een waar titanengevecht. Na vier sets stond het nog exact gelijk: 25-23, 23-25, 25-19, 19-25. Een beslissende vijfde set was dus noodzakelijk om de voorlopige nummer 3 aan te wijzen. Dat werd Volley Meerkerk'95. Next Volley kwam nog akelig dichtbij (13-14), maar op dat moment harkten de geelzwarten de zwaarbevochten overwinning binnen: 13-15.

Afscheid van trainer
De mannenploeg van Volley Meerkerk'95 maakt het seizoen af zonder trainer Ko Des Bouvrie. Na anderhalf seizoen is 'in goed overleg' afscheid van elkaar genomen.

In de wedstrijd tegen nummer 3 Sliedrecht Sport 6 trokken de geelzwarten met 2-3 aan het kortste eind (25-22, 14-25, 16-25, 25-17, 10-15). De ervaring won het van de jeugdige overmoed. Niettemin geen verkeerde uitslag voor Meerkerk, dat uit nog met 4-0 verloor. Voor Volley Meerkerk'95 is de vierde plaats op de ranglijst nog altijd in beeld.

SNA
De vrouwenhoofdmacht van SNA had weinig moeite met Volley Voorne 2. De setstanden spreken boekdelen: 25-13, 25-9, 25-7 en 25-6. De Bleskensgraafse volleybalsters lijken op weg naar de 1e klasse, daar nummer 2 AVVA 2 verloor. Het gat is nu acht punten. Komende zaterdag is de onderlinge topper in Het Spant, aanvang 16:00 uur. SNA zou dan al kampioen kunnen worden.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 5 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 6 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden