Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Gemeente Molenlanden

Mogelijk tweede groep 'Jij bent in beeld' in Arkel

  •   741 keer gelezen

ARKEL • Als er voldoende deelnemers zijn, gaat er op 1 april een tweede groep in Arkel van start van 'Jij bent in beeld'. De eerste groep is vanaf januari al succesvol gestart in Arkel.

Veel inwoners uit Molenlanden hebben eerder via 'Jij bent in beeld' in Nieuw-Lekkerland de weg terug naar werk gevonden. Twee jaar geleden begon 'Jij bent in beeld' als pilot in Nieuw-Lekkerland. In groepen van ongeveer tien deelnemers vergroten zij de kans naar werk. Soms vrijwilligerswerk, maar vaak ook betaald.

'Jij bent in beeld' is een traject van tien weken in de gemeente Molenlanden waar mensen terecht kunnen die op zoek zijn naar een baan, vrijwilligerswerk of andere zinvolle activiteiten. Ze gaan aan de slag met trainingen, oefenen met werken,  stage lopen en talenten en kwaliteiten. Tot nu toe hebben al tien groepen deelgenomen aan de succesvolle training. Gemiddeld vindt tweederde van de deelnemers een plek naar betaald of onbetaald werk. Deelnemers, samenwerkende organisaties en de gemeente Molenlanden zijn enthousiast.  Zo enthousiast dat 'Jij bent in beeld' nu ook in Arkel succesvol van start is.

'Jij bent in beeld is een samenwerkingsproject tussen verschillende partijen Avres, UWV, vrijwilligersorganisaties en de gemeente Molenlanden. Het traject wordt afgesloten met een concreet plan waarmee deelnemers verder kunnen en zo mogelijk een passende plek kunnen vinden.

Wethouder Sociaal Domein Lizanne Lanser: "Super dat we met 'Jij bent in beeld' ook aan de slag zijn in Arkel en dat er bijna een tweede groep kan beginnen! Iedereen is enthousiast door de goede ervaringen die we inmiddels hebben opgedaan."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }