Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Wethouder Bram Visser opende enkele weken terug het servicepunt in Arkel.
• Wethouder Bram Visser opende enkele weken terug het servicepunt in Arkel. (Foto: gemeente Molenwaard)

'Kosten bezorging documenten in Molenlanden zijn niet dekkend'

  •   754 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het bedrag van 5 euro voor het bezorgen van een paspoort, ID-kaart of ander officieel document in de gemeente Molenlanden dekt de kosten niet die ermee gemoeid zijn.

Dat stelt het gemeentebestuur van Molenlanden in reactie op vragen van de fractie van de SGP. De invoering van het tarief werd enkele weken terug bekend gemaakt bij de opening van de Servicepunten in de gemeente Molenlanden. De SGP-fractie was hierover verbaasd. In de voormalige gemeente Molenwaard was deze service gratis.

De partij wil graag van het college weten hoe het tarief van 5 euro tot stand is gekomen. Het gratis thuisbezorgen van documenten zou volgens de SGP 'een belangrijk onderdeel moeten zijn van de laagdrempelige gemeente die we graag willen zijn'.

De kosten voor bezorging liggen gemiddeld op 15 euro per document, meldt de gemeente Molenlanden. Dit jaar worden ongeveer 10.000 documenten aangevraagd. Het is niet duidelijk welk percentage daarvan zal worden bezorgd, omdat naast bezorgen nu ook het afhalen van documenten mogelijk is.

Het tarief van 5 euro is gebruikelijk bij andere gemeenten in Nederland waar bezorging in combinatie met afhalen mogelijk is.

In de voormalige gemeente Molenwaard was bezorging gratis bij gebrek aan een alternatief, meldt de gemeente Molenlanden verder. Naar aanleiding van de motie van het CDA van 4 juli 2017 is onderzocht of afhalen een mogelijkheid was die zou passen in het nieuwe dienstverleningsconcept van de nieuwe gemeente. Bij de inrichting van de recent geopende Servicepunten is rekening gehouden met de mogelijkheid van het afhalen van documenten. Deze service is gratis beschikbaar voor inwoners.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK