• Een van de gegooide golfbal, niet de golfbal die Inge geraakt heeft.
• Een van de gegooide golfbal, niet de golfbal die Inge geraakt heeft.

Golfbalslachtoffer: 'Huisarts vertelde dat ik geluk heb gehad'

Algemeen 3.856 keer gelezen

GIESSENBURG • Inge uit Giessenburg is één van de slachtoffers van de 'golfbalgooiers', die vanaf zaterdagavond 9 maart tot diep in de nacht een spoor van vernielingen achtergelaten hebben in Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Meerkerk en Ameide. Inge heeft een bont en blauw oog nadat ze een golfbal tegen haar oogkas kreeg.

"Ik fietste met een groepje van zes mensen naar huis, we kwamen bij de soos vandaan in Giessen-Oudekerk. Bij de Hoef kwamen twee donkerkleurige auto's ons tegemoet", vertelt de negentienjarige Inge. "Eén van de fietsers voor ons moest uitwijken, waardoor ik goed op hem moest letten. Daardoor heb ik maar weinig van de auto's of de inzittenden gezien."

Uit één van de auto's, waarschijnlijk de achterste, werd iets gegooid wat later een golfbal bleek te zijn. "Ik dacht eerst dat het een steen was. Ik herinner me verder niets, want het ging allemaal zo snel."

Oogkas
Inge kreeg de golfbal tegen haar oogkas, net naast haar oog. Aanvankelijk was ze niet van plan om bij de huisarts langs te gaan, omdat haar oog 'alleen maar' bont en blauw was, maar op aandringen van de politie heeft ze maandagochtend toch nog even ernaar laten kijken.  "De huisarts vertelde me dat ik geluk heb gehad, het had ook anders kunnen aflopen."

Aangifte
Komende week gaat Inge aangifte doen van het bizarre voorval. De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen. Er sneuvelden autoruiten en ramen van woonhuizen in Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Meerkerk en Ameide.

Naast Inge raakten nog meer mensen gewond. Hoeveel precies is niet bekend, omdat mogelijk niet iedereen aangifte heeft gedaan. Volgens ZHZ Actueel zouden er minimaal twee (licht)gewonden gevallen zijn.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden